Меѓународната детска ликовна изложба Флора и Фауна

На меѓународната детска ликовна изложба Флора и фауна – извор на животот и убавината се наградени учениците
Јелена Ѓаконовиќ од VIII-3 одделение – прво место и Марио Костиќ од VII-3 одделение – второ место под менторство на  Наташа Станковска Зафировска.

 

,,Најдобар наставник во поранешна Југославија “

Марија Биковска од ООУ Ѓорѓија Пулевски Аеродром, Скопје добитник на награда ,,Најдобар наставник во поранешна Југославија “ Светот на образованието ги брише границите   Прекрасна енергија, размена на идеи, едукативно и инспиративно дружење на Третата Балканска образовна акредитирана конференција ,,Светот на образованието ги брише границите “ организирана од Асоцијацијата на најдобри наставници одржана на 31.10…

Меѓународен натпревар Дабар 2019

Дабар е интернационален предизвик (еден вид натпревар), наменет за ученици од основните и средните училишта (почнувајќи со 1во одделение), кој има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Истиот се организира во повеќе држави, и е еден од најпопуларните натпревари во светот. Во продолжение се дадени неколку информации поврзани со натпреварот, правилата, начинот на регистрација и…

Традиционалната меѓународна ликовна изложба за деца и младинци

На традиционалната меѓународна ликовна изложба за деца и младинци посветена на празникот на градот Скопје – 13 Ноември, ученичката Јована Вуковиќ од VIII-4 одделение освои прво место за ликовната творба.
Ментор – Наташа Станковска Зафировска.

 

LIVABLE EARTH FOR HAPPY GENERATION

Во периодот од 11-15.11.2019 година, во рамки на Еразмус+ проектот “LIVABLE EARTH FOR HAPPY GENERATION” се реализира првата мобилност во партнер-училиштето во Анталија, Турција. На оваа средба од нашето училиште присуствуваа координаторот на проектот, наставникот м-р Ана Петровска и наставникот Љубинка Стојановска. Мобилноста имаше за цел лично меѓусебно запознавање на координаторите и дел од наставниците…