Учевство на конкурс за литературни творби

Учевство на конкурс за литературни творби во организација на Противпожарниот сојуз која претставува едукативен допринос за развој и ширење на заштитата од пожари меѓу младата популација.

 

 

“Ноември-месец на науката” 2019

Ученикот Никола Стојковски од V-2 одделение учевствуваше на манифестацијата “Ноември-месец на науката” 2019 година која се одржа на ПМФ и ја доби првата награда на тема Прости и сложени броеви. Ментор му беше Марија Здравеска. Исто така учество зема и Теодора Стојковска ученичка од III-1 од областа математика и се стекна со сертификат заедно со…