Eколошка акција

На 02.10.2019 год. во периодот од 11:00-12:00 часот во ООУ „Ѓорѓија Пулевски” се реализираше еколошка акција со учениците за чистење на училишниот двор организирана од ЈП Комунална хигиена Скопје и Општина Аеродром.

Oдобрени три гранта од програмата Еразмус+

ООУ „Ѓорѓија Пулевски“ почетокот на учебната година го одбележа со одобрени три гранта од програмата Еразмус+ насловени „Жив свет за среќни генерации“, „Не трошете, заштедете, Земјата е ваша“, на кои координатор е одделенскиот наставник м-р Ана Петровска и „Учиме преку игра“ на кој координатор е одделенскиот наставник  Добрила И.Дуковска. 

 

Активности – ENO Environment Online

Предводени на најдобриот наставник во нашето училиште и во бивша Југославија Марија Биковска со учениците од II  одделение зедоа учество во многу проекти меѓу кои и “Light for the Earth” , “Plant a tree for peace”, “Climate agreement of schools” преку Environment Online – ENO.

My magical dust

,,My magical dust,, е меѓународен проект за образовна технологија во кој учествуваат 15.000 ученици од цел свет. Проектот и активностите се одвиваа-ONLINE и траеја март, април и мај 2018-2019 година. Сите ученици и наставникот се наградени со меѓународен сертификат. Децата соработуваа со изработки и активности со други деца од светот.

Унапредување на здравјето – “Болести на зависности”

Вторник, 14 мај 2019 учениците од IX-1 одд. по предметот Унапредување на здравјето, подготвија истажувачко-едукативна презентација на тема “Болести на зависности”. Темата e актуелна за оваа возрасна група, така што учениците направија повеќе анкети во училиштето и надвор од него, поврзани со прашања околу користење на цигарите, алкохолот, нездравата исхрана и технологијата. Добиените резултати ги…