Не трошете, заштедете, Земјата е ваша

Нашето училиште ООУ „Ѓорѓија Пулевски“ Аеродром од оваа учебната година 2019/20 како партнер е вклучено во Еразмус+ проект со наслов „Не трошете, заштедете, Земјата е ваша“, каде што како цели се поставени: подигање на свеста на локално, национално и меѓународно ниво за зачувување на чиста и здрава животна средина, рационално користење на природните ресурси и…

Пуштен во употреба лифтот за лица со физичка попреченост

Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, и американската заменик-амбасадорка во земјава, Џенифер Р. Литлџон, денеска свечено го пуштија во употреба лифтот за лица со физичка попреченост во нашето училиште ООУ „Ѓорѓија Пулевски“. На свеченоста присуствуваа и претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска, како и секретарот на Општината, Марица Ѓурческа.

Работилница- општествена одговорност за заштита на животната средина

Во III1 Одржана работилница односно проектна активност за општествена одговорност за заштита на животната средина во соработка на родител Јасмина Џурковска …одделенски наставници Костоска Весна и Ефтова Билјана.

Меѓународен ден за заштита на Земјата – Активности со ENO

Денес учениците од II 1 при ООУ Ѓорѓија Пулевски -Скопје го одбележаа  ENO – ENVIRONMENT ONLINE, FINLAND 29 ноември 2019 г. за Меѓународен ден за заштита на Земјата, со „Писмо до Земјата“ и поговорки како да ја чуваме и заштитиме. ЕNOArt – светлина за земјата 27 земји – 27 фенери подготвени и чекаат да дадат…