Меѓународен натпревар Дабар 2019

Дабар е интернационален предизвик (еден вид натпревар), наменет за ученици од основните и средните училишта (почнувајќи со 1во одделение), кој има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Истиот се организира во повеќе држави, и е еден од најпопуларните натпревари во светот. Во продолжение се дадени неколку информации поврзани со натпреварот, правилата, начинот на регистрација и…

Традиционалната меѓународна ликовна изложба за деца и младинци

На традиционалната меѓународна ликовна изложба за деца и младинци посветена на празникот на градот Скопје – 13 Ноември, ученичката Јована Вуковиќ од VIII-4 одделение освои прво место за ликовната творба.
Ментор – Наташа Станковска Зафировска.

 

LIVABLE EARTH FOR HAPPY GENERATION

Во периодот од 11-15.11.2019 година, во рамки на Еразмус+ проектот “LIVABLE EARTH FOR HAPPY GENERATION” се реализира првата мобилност во партнер-училиштето во Анталија, Турција. На оваа средба од нашето училиште присуствуваа координаторот на проектот, наставникот м-р Ана Петровска и наставникот Љубинка Стојановска. Мобилноста имаше за цел лично меѓусебно запознавање на координаторите и дел од наставниците…

Mодната ревија на фустани од хартија

Сеќавање на модната ревија на фустани од хартија во дизајн на наставничката Даниела Василевска ООУ “Ѓорѓија Пулевски” производ направен од хартија,лепак и многу љубов.Благодарение на ученичките манекенки кои со својата убавина и младост ја донесоа пролетта и на сите ученици кои помогнаа во ревијата.