ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат сите родители/старатели на учениците (со навршена до 10 годишна возраст) од ООУ,,Ѓорѓија Пулевски,,-Аеродорм, на кои им е неопходна потврда за редовен ученик за потребите на работодавачот (кој не го признава свидетелството), истите ќе бидат подготвени и ќе можат да се подигнат во училиште на ден 16.03.2020 (понеделник) во периодот од 10-12 часот. Родители,…

Известување

Почитувани ученици и родители/старатели, Ве известуваме дека согласно точка (2) од Заклучокот со дел. број 44-2147/1 од 10.03.2020 година од петнаесеттата седница на Владата, одржана на ден 10.03.2020 година, се прекинува воспитно – образовниот процес и наставата во сите детски градинки, центри за ран детски развој, дневни центри, основни и средни училишта, во наредните 14…

Недела на информатиката во ООУ “Ѓорѓија Пулевски”

Во нашето училиште ,,ООУ Ѓорѓија  Пулевски”-Аеродром, се одбележа – Недела на информатика со реализирање на повеќе активности во кои учествуваа учениците од одделенска настава под раководство на наставничката Марија Биковска. Учениците преку креативен, забавен и интересен начин доаѓаа до решавање на дадените задачи. Поделени во групи тие соработуваа, се договараа и уживаа во реализацијата на…

Активности II – 1 одделение

Во текот на учебната 2019 година учениците од II – 1 одделение заедно со одд. наставник Марија Биковска учествуваат на многу настани од светски и европски рамки. Креативно, разиграно и забавно преку разни едукативни игри и апликации се направени разни изработки. Нивните среќни и насмеани лица е доказ дека училиштето може да биде катче каде…

Активности со Quiver

Учениците од II -1 одделение заедно со одделенскиот наставник Марија Биковска креираа, цртаа и боеја, а потоа преку апликацијата Quiver создадоја новогошна магија и забава во нивната училница.

Learning by plaуing

Дел од активностите на проектот “Learning by plaуing”, размена на новогодишни и божиќни честитки на кои учевствуваа III-3 и I-4 одделение, координатор Добрила Дукоска.