Активности II – 1 одделение

Во текот на учебната 2019 година учениците од II – 1 одделение заедно со одд. наставник Марија Биковска учествуваат на многу настани од светски и европски рамки. Креативно, разиграно и забавно преку разни едукативни игри и апликации се направени разни изработки. Нивните среќни и насмеани лица е доказ дека училиштето може да биде катче каде…

Не трошете, заштедете, Земјата е ваша

Нашето училиште ООУ „Ѓорѓија Пулевски“ Аеродром од оваа учебната година 2019/20 како партнер е вклучено во Еразмус+ проект со наслов „Не трошете, заштедете, Земјата е ваша“, каде што како цели се поставени: подигање на свеста на локално, национално и меѓународно ниво за зачувување на чиста и здрава животна средина, рационално користење на природните ресурси и…

Пуштен во употреба лифтот за лица со физичка попреченост

Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, и американската заменик-амбасадорка во земјава, Џенифер Р. Литлџон, денеска свечено го пуштија во употреба лифтот за лица со физичка попреченост во нашето училиште ООУ „Ѓорѓија Пулевски“. На свеченоста присуствуваа и претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска, како и секретарот на Општината, Марица Ѓурческа.

Работилница- општествена одговорност за заштита на животната средина

Во III1 Одржана работилница односно проектна активност за општествена одговорност за заштита на животната средина во соработка на родител Јасмина Џурковска …одделенски наставници Костоска Весна и Ефтова Билјана.